Čebelji vosek za kreme in balzame

Čebelji vosek je uporabne za več stvari, za polaganje na kožo, za satnice in za kreme ter sveče. Če ga uporabimo v kremah, se blagodejne lastnosti čebeljega voska vtrejo v kožo in učinkujejo tudi pod njo. Kakovosten domač čebelji vosek se dobi na spletu in pri čebelarjih, ki ne mešajo umetnih zadev zraven, zato morate preveriti, da je res čist in v redu. Tak vosek pa lahko uporabimo ne samo za izdelavo kreme ampak tudi za balzam za ustnice.

čebelji vosek

Čebelji vosek je najpogosteje ena od sestavin krem za roke obraz, telo in za balzam za ustnice. Če ga boste enkrat preizkusili sami, boste ugotovili, kako je res blagodejen, lahko ga seveda naredite sami, tako balzam kot tudi kremo. Tako kremo in balzam ni težko narediti, potrebujete e čisti čebelji vosek, olje in nekaj rastlinske maščobe ter mogoče kakšno zelišče ali sivko za vonj ter več učinkovin.

Kakovosten čebelji vosek mora biti povsem čist, to preverite pri dobavitelju. Mora navesti, iz česa je pridobil vosek, ko ga boste uporabljali pa boste tudi sami to videli. Kremo in balzam naredite preprosto tako, da vosek in druge sestavine segrejete in dobro premešate ter nato pustite, da se ohladijo in se tudi nekoliko strdijo. Bolj, kot so na hladnem, bolj so strjene, na rokah in na ustnicah pa se seveda strdijo in vtrejo v kožo.

Čebelji vosek se tudi stopi in se  vtre v ustnice ali kožo ter učinkuje zdravilno ter blagodejno na organizem tako, da kožo hani, neguje, naredijo boll mehko, voljno in čisto ter prožno. Kožo na rokah, obrazu, telesu in ustnicah tudi ščiti, ker naredi glazuro ter tako zaščiti pred zunanjimi vremenskimi in drugimi škodljivimi vplivi, da ne pridejo do kože in ustnic. Splača se malo pobrskati p receptih za domačo kremo in ustnični balzam, ker si boste s tem naredili veliko uslugo.