Zakaj indukcijska posoda

Indukcijsko kuhanje deluje na podlagi magnetnega polja, ki segreva jed neposredno prek feromagnetnega dna posode. Indukcijska posoda oziroma uporaba indukcijske plošče vam prihrani do štirideset odstotkov električne energije. Na voljo vam je docela v vseh prodajalnah je pa pri nakupih potrebno ne samo preveriti oznako na embalaži posode temveč tudi narediti hiter preizkus kvalitete same posode, na hitro jo lahko preizkusite kar z magnetom. Na indukcijski plošči lahko poleg indukcijske posode uporabljate tudi emajlirano ter črno litoželezno posodo, ki jo je imela že vaša babica. Bistvo indukcijske posode je v tem da se grelna plošča segrej samo pod površino posode tu je tudi največji prihranek pri uporabi indukcijskih plašč, prav tako pa je plošča primerna za vse, ki imate v bližini male otroke saj je ob odstavitvi indukcijske posode kuhalna plošča hladna, kar pomeni tudi hitrejše čiščenje kuhalnih površin saj ni nobene prismojene hrane in ploščo samo obrišemo.

Indukcijska posoda vam je na voljo v različnih velikostih, od najmanjše do največje. Na voljo vam je prvovrstna indukcijska posoda s katero je kuhanje zabavno in kreativno, ne glede na to za koga kuhate. Izredno natančna izdelava indukcijske posode in tudi zaščitni sloj še posebej pa je vrhunsko oblikovana.

Indukcijska posoda je narejena po natančnih korakih v podjetju in vse se začne z ulitjem aluminija, za telo posode ki ga kasneje ročno obrusijo, naslednja stopnja je peskanje, kar omogoči še boljši oprijem indukcijske posode. V naslednjem koraku se posodo zaščiti s posebnim premazom, ki jo ščitijo pred praskami in odrgninami, prav tako pride na posodo dodatna korozijska zaščita in zadnji je sloj proti prijemanju in naknadno že premaz za daljši obstoj posode. Indukcijska posoda je zagotovo dobra investicija v vaše gospodinjstvo, zato dobro raziščite ponudbo in izberite sebi primerno velikost, saj vam bo indukcijska posoda s pridom služila.