Nevidni zobni aparat je primeren za osebe vseh let

Lepi in ravni zobje res vplivajo na zunanji videz in prvi vtis pri ljudeh. Poleg vsakodnevne higiene je tu še poprava zob in tu pride v poštev zobni aparat. Zadnje čase je popularen nevidni zobni aparat, saj se ga ne opazi in zato ne pokvari nasmeha in zunanjega izgleda. Deluje tako kot navaden fiksni zobni aparat, s to razliko, da je ta zobni aparat nameščen na notranji strani zobi in ne na zunanji strani zob.

Nevidni zobni aparat

Zakaj se odločiti za nevidni zobni aparat?

Zunanji videz je pri ljudeh zelo pomemben, pa naj bo to zaradi lastnih želja, seveda pa moramo biti urejeni tudi na delovnem mestu. Ker je nasmeh zelo pomemben del obraza, je treba poskrbeti, da so tudi zobje urejeni. To lahko storimo z zobnim aparatom. In čeprav so mnogi mnenja, da so zobni aparati primerni samo za otroke, se veliko ljudi tudi kasneje odloča za zobni aparat. Pri odraslih so najbolj popularni taki zobni aparati, ki se jih ne opazi takoj ali pa so tako skriti, da se jih sploh ne opazi. Nevidni zobni aparat pomaga pri poravnavi zob tako kot navaden fiksni zobni aparat. Njegova pozitivna lastnost pa je, da ga ostali ne bodo opazili.

Postopek med in po nošenju zobnega aparata

Nevidni zobni aparat je fiksen in ga imate zato v času zdravljenja konstantno na zobeh. Zdravljenje traja odvisno od težave s postavitvijo zob. Nekateri jih imajo le nekaj tednov, spet drugi pa dalj časa. Ker se zobje konstantno premikajo, tudi pri odraslih, ki so jim že vsi zobje zrastli, je treba rezultate tudi ohranjati. To se lahko naredi s folijo, ki jo nosite med spanjem, lahko pa se na notranjo stran zob namesti žička. Obe možnosti še dodatno zagotavljata, da se zobje spet ne bodo premaknili v nepravilno linijo.