Opremljanje spalnice

Pri opremljanju nekaterih prostorov ste verjetno še pozornejši na vsak detajl, saj v njih preživite veliko časa. To velja tudi za spalnico. Verjetno se ne zavedate prav dobro, da v njej preživite kar tretjino svojega življenja. Najpomembnejši kos, ki ga postavljate v ta prostor, pa je zagotovo lesena masivna postelja.

Ni vseeno, kam postavite posteljo. Obstajajo številna pravila, kam postaviti ležišče za kar se da udoben in miren spanec, zato morate tudi sami presoditi, katero pravilo je najustreznejše za vas.

postelja soba

Osrednji kos pohištva v spalnici

Postelja naj bi torej morala predstavljati osrednji kos pohištva v spalnici. A ravno tako, kot je pomembno, kam točno jo boste namestili, je pomembna tudi njena velikost in ne nazadnje še materiali, iz katerih bo narejena.

Postelja po meri je odlična izbira, saj lahko večinoma kar sami odločate o vseh ključnih dejavnikih za to vrsto pohištva. A še preden pri izbranem proizvajalcu ležišč oddate naročilo po meri, na trgu preverite, kaj je novega. Morda boste naleteli na kakšno posebno vrsto ležišča, ki vam je bilo do sedaj popolnoma neznano.

Izbira prave vzmetnice

Postelja je sestavljena iz več delov, a najpomembnejšo vlogo ima zagotovo vzmetnica. Na trgu obstaja veliko vrst vzmetnic; tudi takšne, ki so zlasti namenjene osebam, ki morajo zaradi določenih okoliščin dlje časa preživeti v postelji. Takšne vzmetnice se imenujejo medicinske vzmetnice.

Poskrbite, da bo dobro izdelan tudi posteljni okvir. Še vedno so najbolj priljubljeni okvirji, ki so narejeni iz kakovostnih vrst lesa. V zadnjih nekaj letih je pogosto les kombiniran še z drugimi materiali. Ne nazadnje imate na voljo tudi okvirje za postelje, ki so narejeni iz nekoliko manj običajnih materialov.