Dober ortodont bo rešil vaš nasmeh in izgled

Ortodont je specialni zobozdravnik, ki se ukvarja s pravilno namestitvijo zob v ustih. Le izkušeni ortodonti znajo rešiti zelo zapletene situacije v ustih in zelo razmetane zobe, ki niso na pravih mestih in so krivi. Nekateri imajo nekaj takih zob ali enega, drugi pa vse. Dober in iznajdljiv ortodont bo s pomočjo nove tehnologije to vašo težavo rešil v nekaj tednih ali mesecih, odvisno je, za koliko in kam se morajo vaši zobje premakniti.

ortodont

Ortodont vas najprej pregleda in oceni, kaj vse mora narediti, koliko časa bo to trajalo in kakšna bo cena za to. Nato se dogovorite za photopeak zdravljenja. Uporabi lahko več zobnih aparatov. Najbolj pogosta izbira so zvezdice, ki so popularne kot modni dodatek in zgledajo dejansko kot zvezdice na vaših zobeh.

Nekateri pa nočejo, da bi drugi videli, da imajo zobni aparat. V tem primeru imate možnost nevidnega zobnega aparata, ki se ga namesti na notranji strani zob in neba. Druga možnost pa je snemljiv zobni aparat, ki je prozoren in se ga natakne med zobe takrat, ko nimate na primer govora ali kaj podobnega. Kadar morate jasno govoriti, ga enostavno vzamete iz ust in nato nataknete nazaj.

Ortodont vas bo poslušal, kaj si želite in na kakšen način ter vam bo našel prave rešitve za vaše zobe. Če ste sedaj zelo nesamozavestni in skrivate vaš nasmeh ter zobe, ker ne zgledajo dobro, vam bo ortodont le v nekaj tednih ali mesecih pomagal do sanjskega nasmeha in s smejanjem ne boste več imeli težav.

Dejansko je ta težava kar pereča, sploh za mlade, ker nimajo dovolj samozavesti in so tudi dostikrat posmeh sovrstnikov, ki niso osveščeni in tolerantni do drugačnih. Zakaj bi trpeli, če se vse to da popraviti.

Pa ne samo zaradi izgleda, ampak tudi zaradi zdravja. Kajti, če imate dober ugriz, torej da so zoblje v vrsti, potem boste dobro lahko prežvečili hrano, ki bo tako bolj okusna in tudi zdrava za prebavo.