Otroške softshell jakne

Morda si ne bi mislili, toda otroci so med bolj zahtevnimi uporabniki oblačil, posebej očitno pa je to pri zimskih in prehodnih oblačilih, kakršne so na primer softshell jakne. Že to, da je treba zelo pozorno izbrati velikost otroških oblačil in pri tem upoštevati tudi hitro rast malčkov, je razlog za mnoge pomisleke pred nakupom. Če dodamo še pestro ponudbo otroških oblačil in različne lastnosti različnih kosov, so starši pogosto postavljeni pred velik izziv, ko izbirajo otroške softshell jakne in drugo opremo za svoje malčke.

softshell jakne

Otroške softshell jakne morajo sicer imeti enake odlike kot jakne za odrasle, se pa te lastnosti običajno še bolj izkažejo pri zahtevnih malih uporabnikih. Tisti otroci, ki tudi v hladnejšem delu leta veliko časa preživijo zunaj, bodo znali hitro oceniti, kako uporabna je njihova jakna. Ta mora biti v prvi vrsti seveda topla, nuditi mora učinkovito zaščito pred nizkimi temperaturami in vetrom, nekatere softshell jakne pa so z vodoodbojno membrano zaščitene tudi pred vdorom dežnih kapelj in snežink. Treba pa je vedeti, da so softshell jakne namenjene uporabi v prehodnem obdobju, za hudo zimsko vreme pa so bolj primerne namenske bunde.

Čeprav je softshell jakna v prvi vrsti namenjena vzdrževanju prijetne temperature v hladnejših dneh, mora imeti še mnoge druge lastnosti, če želimo zagotoviti zadovoljstvo otroka. Ker so malčki običajno precej razigrani in nasploh aktivni, morajo biti tudi njihova oblačila dovolj elastična in fleksibilna. Ne smejo ovirati gibanja, predvsem pa morajo zagotoviti vzdrževanje prijetne temperature tudi med telesno aktivnostjo – za to poskrbi učinkovito zračenje ter odvajanje znoja. Za konec pa seveda omenimo še vzdržljivost tkanine in odpornost na razne mehanske obremenitve, do katerih hitro pride, če otrok uporablja softshell jakno pri igri v naravi. Hitro pride do odrgnin, ureznin, udarcev in podobnih obremenitev, ki lahko jakno poškodujejo. Zato so jakne pogosto opremljene s kakovostnim in odpornim zgornjim slojem. Jasno pa je, da pri nakupu otroške softshell jakne ni smiselno varčevati – čeprav bo malček jakno v dveh sezonah že prerastel, je treba izbrati kakovostno oblačilo.