Zakaj kupiti otroški sedež za kolo

Otroški sedež za kolo je nujen v primeru, da želite otroka vozit na kolesu s seboj. Nekateri imajo samo kolo, kot prevozno sredstvo, zato potrebujejo otroški sedež za kolo, ki je varen, trden in udoben za otroka, da ne občuti tresljajev vožnje in da se ne zgodi kakšna nesreča. Tak sedež mora nujno biti visok, da varuje otrokovo hrbtenico in imeti mora varnostne pasove, ki otroka zadržijo na mestu. Tudi njegove noge morajo biti dobro zavarovane, da ne pridejo med špice kolesa ali ne opletajo okoli in se ne zadenejo ob predmet med vožnjo.

otroški sedež za kolo
Otroški sedež za kolo mora ustrezati vašemu otroku in tudi vam. To pomeni, da morate izbrati tak sedež, ki se prilega velikosti in teži otroka, saj so zelo različnih velikosti prav zaradi tega, da lahko oprimejo otroka čim bolj varno in tesno, ker je to pomembno med vožnjo. Lahko izbirate med sedeži, ki se namestijo spredaj ali pa izberete otroški sedež za kolo, ki se namesti zadaj na kolesu za vašim hrbtom. To je odvisno od vas, kaj hočete, razlik v funkcionalnosti dejansko ni.
Vožnja s kolesom je zdrava in poceni, lahko se z njim vozite povsod, v službo in otroka peljete v vrtec ali šolo, greste po nakupe in podobno. Ne boste se zataknili v prometu in še razgibali se boste, pa vam ne bo treba posebej telovaditi. Mimogrede boste še otroka navadili na udobno vožnjo na kolesu, na gibanje ter svež zrak, zato bo kasneje bolj zdrav. Vendar kupite res varen ter funkcionalen otroški sedež za kolo. Na zgornji povezavi je nekaj predlogov, ki so vsi kakovostni.
Ti sedeži se z lahkoto namestijo na kolo in se tudi snamejo v primeru, da ga nekaj časa ne boste potrebovali ali da je otrok začel voziti lastno kolo. Ne pozabite poleg sedeža kupiti še varnostno čelado, ki bo otroka dodatno varovala med vožnjo.