Podcasti so priljubljeni po vsem svetu

Podcasti so po svetu zelo priljubljeni. Zanimivi pogovori o različnih temah poslušalcem (in gledalcem) nudijo zabavo, nove informacije, skratka vse, česar si ljudje želimo. Vsak podcast nam zagotovo ne bo všeč, saj je to odvisno od voditelja, teme, jezika, našega razpoloženja ipd., vseeno pa obstajajo seznami, kateri podcasti sodijo v sam vrh poslušanosti v Sloveniji. Seznam obstaja tudi za svetovno dimenzijo.

V Sloveniji med najpriljubljenejše in najbolj gledane/poslušane podcaste sodijo Underdog podcast, AIDEA podcast, Lahko noč, otroci!, Fejmiči, Mihilizem, Podkast Na robu, Podcast ZADIHAJ, Tehnična podpora, Umetnost lenarjenja. Vsak podcast se predvaja na različnih platformah in ob različnih časih, tematizirajo različne ideje, skupno pa jim je veliko število gledalcev/poslušalcev. Če ste veliki navdušenci vsega, kar je povezanega s tehnologijo, potem si morate ogledati vsaj en del podcasta Tehnična podpora, če pa želite poskrbeti in se naučiti skrbeti za svoje duševno zdravje, vam priporočamo podcasta ZADIHAJ in Umetnost lenarjenja. Spremembe in dogajanja v družbi obravnavjo v podcastu Na robu, v Mihilizmu pa boste spoznali najrazličnejše »neumnosti«, ki jih naš planet premore. Fejmiče vodita dva znana slovenska komika, Gašper Bergant in Žan Papič, zato je tu zabava zagotovljena, Lahko noč, otroci! pa je podcast, namenjen otrokom (kot že ime pove). Gre za branje različnih pravljic z vsega sveta. V AIDEA podcastu boste izvedeli najrazličnejše stvari, od drog pa do prihodnosti človeštva. Underdog podcast predstavlja vedno nove zgodbe ljudi. Podcasti pa niso priljubljeni le pri nas – poznajo in poslušajo/gledajo jih po celem svetu. Naj omenim le nekaj svetovnih podcastov: Call Her Daddy, On Purpose With Jay Shetty, The Joe Rogan Experience, Huberman Lab, Anything Goes With Emma Chamberlain in še mnogi drugi.

podcasti

Tudi vi poslušate ali gledate podcaste?

Podcasti so priljubljeni po vsem svetu, vse večjemu razcvetu smo priča tudi v Sloveniji. Ljudi pritegnejo z zanimivimi tematikami, nekateri jih gledajo zgolj zaradi voditelja/ice, denimo Fejmiče, ki jih vodita znana slovenska komika. Poizkusite tudi sami pogledati kakšno epizodo podcasta in presodite, ali so vam všeč.