Parodontalna bolezen in reženjska operacija

Pri pogosti parodontalni bolezni nam poleg ustnega higienika, ki je prvi korak v boju proti izgubi zob, v naslednjem koraku lahko pomaga reženjska operacija. V kolikor si želite pridobiti več informacij si na tej spletni strani preberete več o samem postopku reženjske operacije.

Napredna medicina nam danes lahko pomaga tudi pri zdravljenju parodontalne bolezni. Tako se reženjska operacija izvaja v primerih, ko nam običajni postopki in zdravstveni posegi ne pomagajo več. To je predvsem v primerih, ko je globina žepkov naših obzobnih tkiv že bolj načeta in je potreben nekoliko drugačen pristop z željo po ohranitvi zob. Omenjeno terapijo opravi specialist parodontolog. Eden izmed pokazateljev, ko se parodontolog lahko odloči za ta postopek je krvavenje naših dlesni, kljub predhodnemu zdravljenju. V boju z parodontalno boleznijo je najbolj učinkovito sodelovanje tako pacienta samega z temeljito ustno higieno kot tudi specialista parodontologa.

Ko se parodontolog odloči za reženjsko operacijo, je potrebno vedeti, da je postopek popolnoma neboleč. Sama reženjska operacija je kirurški postopek, ki se ga opravi s pomočjo lokalne anestezije. V tem času nam specialist parodontolog odlušči poškodovane dlesni, da pride do korenine prizadetega zoba kjer odstrani prizadeto in okuženo ustno tkivo, ki je nastalo kot posledica kroničnega vnetja zobnih tkiv.

Prednosti, ki jih ima reženjska operacija je predvsem zdravje ustne votline ter dolgo življenjsko dobo zob. Sama operacija ni edina možnost pri boju z parodontozo, tako se zobozdravnik najprej, kot normalno odloči za osnovni zobozdravstveni poseg čiščenje zobnega kamna, ter luščenje in glajenje korenin. V kolikor zdravljenje ni bilo dovolj učinkovito pa se posluži postopka reženjske operacije. Z hitro obravnavo nam parodontalni specialist lahko izredno pomaga pri ohranjanju zdravja v naši ustni votlini, saj nam v nasprotnem primeru resno stanje prinese lahko večje težave.

reženjska operacija

Naj bo reženjska operacija zadnja možnost obravnave, saj lahko vsak posameznik veliko stori sam za ustrezno zdravje in stanje naše ustne votline.