Treecelet zapestnice

Gozdove posekavajo in jih uničujejo. Vemo pa, da nam drevesa še kako pomagajo pri tem, da očistijo zrak. Ampak gozdov vedno bolj primanjkuje, v nekaterih državah bolj kot v drugih. Je se pa slovensko podjetje odločilo, da bo pa začelo izdelovati zapestnice. Zapestnice se najdejo pod imenom Treecelet. Tukaj se gre za to, da za vsako prodano zapestnico posadijo drevo v ogroženih državah, kjer je gozdov premalo. Več o tem si preberite na: https://www.zasluzek.org/treecelet/.

treecelet drevo

Treecelet zapestnice so postale v zadnjem času pravi hit. Izdeluje jih slovensko podjetje, ki se je za to odločilo, ker po svetu posekajo na dan preveč dreves. In kekr gozdov vedno bolj primanjkuje, še posebej v nekaterih državah delajo te zapestnice. Za vsako prodano zapestnico bodo denar dali za posaditev enega drevesa. To pomeni, da poskušajo rešiti gozdove. Najprej delajo to samo v državah, kjer je z gozdovi res slabo, ker tam hočejo to situacijo najprej popraviti. Kakorkoli že je tudi cena zapestnice vsemu temu primerna. Del denarja je za material, ki so ga uporabili za zapestnico, ostali del pa za drevo. Oni ne obdržijo nič denarja. Marsikdo se je že vprašal, če je temu res tako in če bodo s Treecelet zapestnico res prispevali k posajanju dreves. Ampak temu je tako in denar gre res samo za ta namene.

V podjetju, kjer te zapestnice nastajajo se zavedajo globalnega problema. Tudi vi se bi ga morali začeti in ravno to lahko storite, da kupite Treecelet zapestnico. S tem boste naredili nek začetek k vašemu ozaveščanju za naše okolje. Kupite to zapestnico za vas, vašega bližnjega, prijatelja ali komur koli drugemu. Prispevajte k pogozdevanju tudi vi in vsaj malo prispevajte k reševanju planeta. Mogoče se tudi vprašate zakaj ne sadijo dreves v naši državi. Ampak mi veljamo za državo, ki ima res veliko površino gozdov, s tem da pa marsikatera država ne velja in ne spada med te države.