Zobna protetika Doktor1A

Samo zobozdravstvo ima kar nekaj vej v svojih storitvah. Navadno vsi rečemo, da gremo k zobozdravniku, nihče od nas pa se ne ukvarja z njihovimi izrazi. Tukaj preberite več o samem zobozdravstvu, kaj pomeni zobna protetika in še mnogi drugi izrazi.  Mogoče ste ugotovili, bolj se bomo posvetili besedi protetika, ki je za mnoge mogoče neznanka. Manjkajoči zobje so večna težava vsakogar, ko se nam to zgodi. Zobni nadomestki pa so tisti, ki nam pomagajo, da nam povrnejo spet nasmeh na naš obraz.

Samo na kratko in enostavno lahko rečemo, da je zobna protetika veja v zobozdravstvu. Ukvarjajo pa se z nadomestki zob, videzom, pripomorejo k boljšemu videzu in delovanju našega zobovja. Prav tako se ta zobozdravnik, kot mu mi pravimo imenuje zobni protetik in je specialist na področju protetike. Zobni nadomestki so zelo različni, prav tako v različnih oblikah. Vse je odvisno od nas samih, koliko zob nam manjka in kako nam bodo vse te izgubljene zobe nadomestili z nadomestki.

zobna protetika

zobna protetika

Zobni nadomestki so lahko različne proteze ali implantati, ki so zelo pogosti. Proteza je lahko snemljiva ali stalna. Zobna protetika poskrbi, da se nasmeh vedno vrne na vaš obraz. Protetik vam bo vse predstavil, kaj je najbolj priporočljivo za vašo izgubo zob. Zobni protetik je najboljša izbira in pravi specialist, ko se nam nekaj takega zgodi. Pomagal vam bo pri izbiri, vam svetoval ter seveda dal vsa nadaljnja navodila.

Zobna protetika je ena najboljših verig, ki nam res pripomore za naše izgubljene zobe. Ko se zgodi, da nam manjkajo vsi zobje, kar se zgodi tudi pogosto, je proteza tista, ki vse to reši. Implantati pa so samo primerni za kakšen en ali dva izgubljena zoba. Na spletni strani si še ogromno lahko preberete o zobni protetiki, če vas zanima. Čeprav včasih ne beremo radi o zobozdravstvu je včasih priporočljivo, da nekaj vemo kako kaj poteka.