Domofoni za varen dom

Varnost in hkratna dostopnost stanovanjskih in poslovnih objektov je nekaj, k čemur vsi stremimo.  Da bi zagotovili vse, si lahko namestite domofon. Čemu so namenjeni domofoni in kakšen domofon izbrati? Domofoni so naprave, ki omogočajo enosmerno ali dvosmerno komunikacijo. Običajno gre za naprave, ki jih namestimo pri vhodu ter v prostoru, kjer bomo klice iz vhodne enote sprejemali. Dvosmerna komunikacija omogoča,  da obiskovalec pozvoni v vaše prostore, vi pa se lahko na klic odzovete s komunikacijo ter odpiranjem vrat na daljavo. Domofonom zaupajo številni uporabniki. Če so bili nekoč bolj vezani na objekte z več nadstropji, pa jih danes v svoje prostore nameščajo tudi zasebni lastniki stanovanjskih objektov.  Naprava namreč močno poenostavi dostopnost do vhodnih vrat, pri tem pa lahko z izbiro domofona s kamero varnost objekta še povečate,  saj vrat ne boste odprli osebi, ki je ne poznate.

domofoni

Kakšen domofon izbrati?

Priporočamo izbiro video domofonov, ki vključujejo notranjo enoto domofona. Ta osebi v stanovanju oziroma prostoru omogoči popoln nadzor nad vhodnim prostorom. Notranja enota z zaslonom tako zagotavlja video pogled v živo,  neposreden pogovor z obiskovalcem ter odpiranje vrat. Uporaba enote je enostavna in intuitivna, dodatna prednost zaslona pa je tudi v njegovi estetiki in modernem videzu, ki bo skladen z dizajnom vaših prostorov. Notranja enota je lahko povezana tudi z vašim mobilnim telefonom  kar vam omogoča video nadzor kar iz naslonjača vašega kavča. Sprejem gostov tako še nikoli ni bil enostaven, domofon pa je tako lahko odlična rešitev tudi za tiste, ki večkrat pozabijo ključe in jim morate nenehno odpirati vrata.

Poleg  notranje enote dobite tudi zunanjo enoto, ki je izdelana iz kovine. Prav zato je izredno odporna proti različnim vremenskim pogojem, vključno z odpornostjo na fizične in nasilne možnosti vstopa v samo napravo. Na zunanji enoti je nameščena tudi kamera, ki zagotavlja širok zajem slike in se preko brezžične povezave povezuje z notranjo enoto.